מכישרון מבטיח, למקצוען מצליח

אם מוסיקה היא הדרך שלכם להביע את הייחודיות שלכם, והיא החלום והעתיד שלכם,  ויש לכם כשרון בשירה או בנגינה, יכול להיות שאתכם אנו מחפשים.

בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו מעוניין לאתר את הדור הבא, של המוסיקאים שיובילו את עולם המוסיקה הישראלי, ולפתח אותו כבר היום.

התכנית מיועדת לתלמידים מצטיינים בכיתות י’, יא’ ו-יב’ בעלי יכולת ביצוע ושמיעה מוסיקלית ברמה הגבוהה ביותר הלומדים במגמות למוסיקה ובקונסרבטוריונים, נגני תזמורת ייצוגית, חברה מקהלה או חבורת זמר יישובית ומוסיקאים צעירים הלומדים נגינה באופן פרטי בצורה מקצועית.

לומדים מוסיקה תוך כדי עשייה

תכנית הלימודים לתלמידי תיכון מצטיינים לקראת תואר ראשון במוסיקה* (B.Mus) הינה תכנית רב תחומית ייחודית, אשר פותחה במיוחד על ידי מנהל בית הספר מר יהודה כהן, בעל ידע, ניסיון ומוניטין רב בהכנת תכניות לימוד בתחום המוסיקה.

תכנית הלימודים כוללת כיתות אמן (עם טובי היוצרים ביניהם מתי כספי, שלומי שבן, עברי לידר,
אביהו מדינה, דויד ברוזה, רחל הוכמן, דנה ברגר ורבים אחרים) כתיבה יוצרת, עיבוד, הפקה, הלחנה, ניצוח, הגשת שיר, קומפוזיציה, הרמוניה, פיתוח שמיעה, מוסיקה לענפי הקולנוע, התיאטרון והמולטימדיה.

תכנית הלימודים כוללת מגוון רחב של תכנים בעשייה המוסיקלית: ג’ז, פופ, מוסיקה קלאסית, מוסיקה אלקטרונית, מוסיקה לסרטים ותיאטרון, מוסיקה אתנית, טכניקת אולפן הקלטה, מוסיקה וחינוך מוסיקלי ועוד.

בית ספר למוסיקה שהוא חוויה

הלימודים מתקיימים בתל-אביב בקמפוס אורבני, בלב העיר, עם טובי המוסיקאים והיוצרים בישראל  בכיתות מוסיקליות מאובזרות, אולפנים חדישים הכוללים את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר.

בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו מעניק לבוגריו תואר ראשון במוסיקה במתכונת ייחודית ויוצאת דופן, שמטרתה להכשיר מוסיקאים להשתלבות אמיתית ויישומית בתעשיית המוסיקה המקומית והבינלאומית בתחומי היצירה והביצוע – בכל הסגנונות המוסיקליים, כמו גם בהוראה, ניצוח, הפקה, ובתחומים הטכנולוגיים – סאונד והפקה והקלטה באולפן הביתי.

סגל המרצים של תכנית התואר הראשון כוללת את טובי המרצים והאמנים בתחום: רפי קדישזון, אלונה טוראל, עופר טוריאל, זכרייה פלאווין, גדי סרי, אורי ברכה, גלעד אפרת, עודד גדיר ורבים אחרים.

הקורסים המוצעים

• שנה א’ (כתות י’, יא’, יב’)
  • הרמוניה (בסיס) – רוק, פופ, ג’אז
  • עיבודים (בסיס) – מוסיקה קלה
  • פיתוח שמיעה ריתמית
  • כתיבת שירים, טקסטים והגשת שיר
  • סאונד והפקה באולפן ביתי
  • שנה ב’ (כתות י’, יא’, יב’)
  • תולדות הג’אז – סקירה סגנונית היסטורית
  • תיאוריה (בסיס) – תורת המוסיקה
  • פיתוח שמיעה (בסיס) – מלודי/הרמוני
  • מחשבים ומוסיקה – תכנית תיווי והפקה מתקדמות
  • מבוא למוסיקה בקולנוע
  • שנה ג’ (כתות י’, יא’, יב’)
  • תולדות הרוק/פופ
  • מבוא להפקה מוסיקלית באולפן הקלטות
  • יסודות האלתור
  • תעשיית המוסיקה – דרכי הפצה של היצירה המוסיקלית
  • מוסיקה מהמזרח – סקירה סגנונית היסטורית

תנאי הקבלה

• 15-20 תלמידים מצטיינים שנבחרו לתכנית על ידי המנהלים והרכזים המוסיקליים
  • תיערך בדיקת ידע בתיאוריה מוסיקלית ובדיקת מיומנות מעשית (כלי/קול)
  • התלמידים יעברו מכינה קצרה להשלמת הידע התיאורטי על פי הצורך
  • יערך מבחן כלי/קול בתיאום עם מנהלי הפעילות המוסיקלית במקום

צבירת נקודות זכות אקדמיות גם מהלימודים השוטפים

• פעילות מקצועית, תיאורטית ומעשית
  • נגינה בתזמורת
  • שותפות במקהלה
  • הוראה אישית על כלי
  • עמידה בדרישות הקורסים תזכה בנקודות זכות אקדמיות

הצוות המנצח

בראש בית הספר עומדים:

דקן – פרופסור נועם שריף

מנהל מקצועי – מר יהודה כהן

מרכז התיכונים – מר יואל בן שמחון

* המל”ג אישרה פתיחת התכנית. הענקת התואר מותנית באישורה.