חדש! לימודי תעודה בבית הספר למוסיקה

בנוסף ללימודי תואר ראשון במוסיקה רב תחומית מציע בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו מגוון מסלולים וקורסים מקצועיים, במסגרת לימודי תעודה. לימודי התעודה נמשכים כשנה והקורסים הנלמדים מקנים נקודות זכות אקדמיות עבור הסטודנטים הממשיכים ללימודי תואר מלא.

מסלול סאונד והפקה באולפן הביתי

מוסיקאים רבים, יוצרים ומבצעים, נדרשים לשליטה בטכנולוגיות של עולם המוסיקה. כל יוצר ויוצרת יודעים שהידע המוסיקלי והיצירתיות חייבים בתמיכה והבנה של תוכנת עריכה והפקת מוסיקה באולפן הביתי. במסלול ייחודי זה, ילמדו הסטודנטים את תוכנת הPro-Tools, במיקוד על עבודה בסביבת האולפן הביתי. בנוסף ללימוד התכנה, במסלול נכללים גם קורס בתיאוריה מוסיקלית ונגינה על מקלדת, קורס יצירת פלייבק וקורס יצירת מוסיקה למדיה.

מסלול סאונד מתקדם

קורס זה מיועד לבעלי ידע קיים בסאונד. במהלך הקורס הסטודנטים ילמדו את עקרונות ההקלטה והמיקס באולפן המקצועי. הלימודים בקורס מתנהלים על גבי תכנת ה Pro-Tools תוך כדי עבודה מעשית.

הסטודנטים ילמדו טכניקות הקלטה מורכבות תוך כדי שימוש בציוד המתקדם ביותר בתעשייה, ובאולפנים המתקדמים והחדשים של בית הספר למוסיקה.

מסלול הגברת מופעים

לימודים ממוקדים להגברת מופעים – מופעי שטח ומופעים באולמות סגורים. הלימודים כוללים היכרות והתנסות מעמיקה עם ציוד ההגברה הנפוץ בתעשייה (מגברים, מיקרופונים, קונסולות, אפקטים) – אנלוגי ודיגיטלי.

התלמידים במסלול ירכשו טכניקות הגברה חיה, מרמת המפרט הטכני הבסיסי ועד כיול תדרים באולם המופע. הלימודים כוללים התנסות מעשית.

מסלול ליוצר האלקטרוני

מוסיקה אלקטרונית הפכה לענף מוזיקלי עם צרכים וגישות הפקה משלו. המסלול ליוצר האלקטרוני מיועד לכל מי שרוצה לרכוש את הכישורים והכלים כדי להתמקצע כנגן, כמפיק וכיוצר אלקטרוני. במהלך שנת לימודים אינטנסיבית ילמדו הסטודנטים להשתמש בציוד ובתכנות מרכזיות (Ableton Live Massive, Traktor, Rekordbox ועוד), ירכשו את הידע ואת הניסיון הנחוצים להם במוסיקה ובסאונד, ילמדו לנגן כדי ג'יי וכאמן במועדונים, בפסטיבלים ועם הרכבים. הסטודנטים במסלול יבנו לעצמם תיק תוצרים אלקטרוניים (טראק, די ג'י סט, רמיקס ועוד) בהכוונה ובפיקוח של מורים ואנשי מקצוע מנוסים.

קורס תאורת במה

עשרה מפגשים בני 3 שעות המקנים את הידע התיאורטי והטכני הנדרשים מטכנאי תאורה. הקורס מתמקד בתאורת הופעות, וכולל היכרות עם במות שונות, ציוד מתקדם ומגוון והתנסות בהפקות שונות.

מסלול יוצר ומבצע

מסלול לימודים מהיר ומקצועי ליוצרים, מבצעים ומלחינים, המקנה לסטודנטים ידע תיאורטי אקדמי בתחום המוסיקה, לצד רכישת כלים מקצועיים ומעשיים לפיתוח יכולות היצירה בהתאמה לנתוניו האישיים של כל סטודנט וסטודנט.

מסלול חינוך מוסיקלי לגנים

הקורס מיועד למוסיקאים ואנשי חינוך המעוניינים להתפתח בתחום החינוך המוסיקלי ולפתוח אפשרות תעסוקה נוספת.

הקורס מקנה כלים בהוראת מוסיקה לילדים בגיל הרך, תוך בניית מערכי שיעור ומגוון פעילויות מרתקות.

כיתת ניצוח

הקורס יכשיר את הסטודנטים בעלי הרקע המתאים במכלול ההיבטים של עבודה מול תזמורת וכן בהעמקת הידע התיאורטי והמיומנויות הנדרשות ממנצח.

שיעורי הניצוח המעשיים יכללו עבודה על שפת גוף וטכניקה, תוך ניצוח על שני פסנתרים וקבלת משוב מידי באמצעות צילום וידאו.

במהלך הקורס תינתן למנצחים אפשרות לעבוד עם תזמורת מקצועית ורביעיית מיתרים על פי הצורך. השיעורים התיאורטיים יכללו ניתוח יצירות מן המבט הניצוחי, קריאה והכנת פרטיטורות, לימוד העבודה מול הסקציות השונות בתזמורת, קריאה מן הדף בפסנתר וכן פיתוח שמיעה תזמורתית.

במהלך הקורס יינתנו גם שיעורי העשרה במגוון נושאים. בסיום הקורס יידרש הסטודנט לנצח על תזמורת ברפרטואר שייקבע מראש, וכן לעבור בחינה מסכמת הכוללת בין השאר קריאת פרטיטורות על הפסנתר וסימון קשתות בתפקיד התזמורתי.

>> לפרטים והרשמה לכל אחד מהמסלולים החדשים אנא מלאו את טופס יצירת הקשר משמאל, ונציג בית הספר למוסיקה יחזור אליכם עם פרטים נוספים. תודה!