חדש בבית הספר למוסיקה: התמחות במוסיקה יהודית

בית הספר למוסיקה של הקרייה האקדמית אונו פותח מסלול ייחודי, יחידי בישראל, המיועד ללימודי מוסיקה יהודית לקראת תואר ראשון.

בראש ההתמחות יעמוד הזמר, המוזיקאי, הסקספוניסט והיוצר דניאל זמיר – מוזיקאי בינלאומי, ומוזיקאי הג'אז החרדי היחיד בעולם, ככל הידוע לנו. זמיר הוא בעל נסיון רב, מופיע בבמות החשובות בארץ ובעולם, מאחוריו רקורד של 12 תקליטים כסולן ועוד רבים כמפיק, מעבד ונגן.

בין המרצים הבכירים שילמדו בהתמחות – דניאל זמיר, שם טוב לוי, שלמה גרוניך, אתי אנקרי, ד"ר רפי קדישזון ועוד.

המסלול יוצע החל מאוקטובר 2016 ויאופיין בלימודי מוסיקה יהודית – 6 קורסים יחודיים למוזיקה יהודית, תיאורטיים ומעשיים, המאפשרים פיתוח היכולות המוזיקליות של התלמיד באופן המקצועי ביותר תוך פיתוח הזהות היהודית וחיבורה אל הזהות המוזיקלית. כמו כן ייבנו הרכבי ביצוע לנגינה ושירה יעודיים למוזיקה יהודית – אנדלוסית, פיוטים, חסידית ועוד.

בנוסף לקורסים אילו ילמדו הסטודנטים של המוסיקה היהודית את שאר הקורסים במסלול לתואר רב תחומי BMUS.

כל הלימודים בכל המקצועות, גם הייעודיים היהודיים וגם הכלליים יהיו בהפרדה מלאה בין נשים וגברים, והמורים למגדר הגברי יהיו כולם גברים

כתבות אחרונות